existensialismen(eh)

vad är det som är viktigt för dig? som får dig på bra humör, du kanske känner att det här är värt att lägga ut tid och energi på, du mår helt enkelt bra när du går och lägger dig efter ett gott dagsverke. Tänk vad saker och ting ändras genom åren, hur du själv uppfattar dig själv eller hur andra uppfattar dig. För det som är viktigt för dig är knappast lika viktigt för många andra, kommer återigen tillbaka till Sisyfos(han med stenen, som rullades upp för berget)han hade blivit dömd av Zeus att rulla en sten uppför ett berg, för att nästa morgon hitta stenen längst ner igen, nu va Sisyfos så smart att han förstod att detta kommer bli jobbigt om jag inte gör något bra av det, så han började helt enkelt tycka att rulla sten var det roligaste som fanns, och därigenom blev Zeus straff ganska okej ändå. Nu är det ju inte så lätt att bara "tycka" att saker är roliga och betydelsefulla, men man kanske skulle ägna en stund åt att reflektera över vad vi faktiskt gör. Läste om en terori som kallas 80/20, dvs på runt 20-talet la man 80%av sin tid på att göra nödvändiga saker för att överleva, ex oldade sin egen mat, hade hand om boskap/skörd. tog hand om sina 8:a barn etc för att överleva, sen la man dom resterande 20% på roliga saker, typ supa, knulla gå ut och dansa osv...Nu på 2000-talet har samhället rationaliserats så pass mycket att vi lägger 20% på att överleva, dvs gå till jobbet så man får lön så man kan handla mat på ica, och dom resterande 80% lägger vi på nöjen, eller saker som får oss att må bra och känna oss behövda. Nu är det så att 80% är satans mycket tid att slå ihjäl på roliga saker, och det gör i sin tur att folk blir deprimerade, har ångest för att livet är inte så roligt att man kan ha kul 80% av min tid. det gäller helt enkelt att göra som Sisyfos och tycka att ligga i soffan och ha tråkigt inte är så tokigt, det behöver inte hända saker hela tiden, man måste inte vara tillgänglig jämt för allt och alla, utan att det helt enkelt är ok att bara sitta hemma och vara "tråkig"

Om det inte hade varit för dig hade jag suttit på en surfbräda på andra sidan jorden, fast att ha det bra blir tråkigt efter ett tag det också.

sköna lördag...

jotack, satt hemma i lugn o ro igårkväll, hade precis ätit pizza, bullat upp med godis och kollade på film. Ambitionen för kvällen var att kolla film och gå o lägga sig skapligt. Jag hade inga planer alls på att ramla ner till "hörnet" och dricka rosevin och jägershots. Nåväl, nisse ringer typ halv22 och vill ha skjuts till krogen, jag tänker i in ensamhet att -visst det kan jag väl göra, kan följa med in och kolla läget. Halv3 hade jag kollat klart!..då hade nisse supit ur och gått hem för länge sen. Allt det här hade jag kunnat tagit me ro, om det inte varit för att jag skulle vara på jobbet lördag morgon. Sitter där just nu btw och försöker nyktra till. Sen ska jag hem, powervila en stund, för att sen dra till sunlight och relaxa, dricka öl och äta mat med jobbet. Bli inte förvånade om vi ses ikväll igen.

Såg ett gäng tjejer igår som envisades med att dansa på bardisken, en av dom(nämner inga namn) blond till utseendet, hade en förkärlek till att dra upp sin redan korta klänning och visa hela "paketet" för typ alla därinne. Igår kändes det säkert som en bra ide, är inte helt säker på att hon är nöjd över det beteendet idag.

3veckor har gått, det kommer bli en lång höst

perspektiv


Om man ser på saker o ting med lite perspektiv så kanske man kan ta saker för vad dom är? Såg tex en kalkon-film igår med simon o tosse, vi såg senaste Predator. Här sitter man hemma och gnäller över att man har ont i foten/hjärtat, att man inte är ekonomiskt oberoende osv. Tillbaks till filmen, den handlar om ett gäng olika människor som blir tagna av utomjordingar, dumpade på en planet långt som fan härifrån för att bli jagade och sen naturligtvis dödade på olika spännande sätt. Där kan vi snacka om jobbigt läge! här sitter man och är utråkad för det finns inget att göra, man har sett alla family guy avsnitt etc. Dom där blev dumpade ner i djungel med en masssa monster efter sig, utan en chans att ta sig därifrån. Jag tror jag hellre sitter hemma och gnäller att bli utsatt för det där...

Att bota huvudvärken genom att hugga huvudet av sig är inte en bra lösning


bittersweet

vill bara skriva ner allt jag känner, vill skrika rakt ut! Hatar att det är såhär. Men mest av allt hatar jag att jag skriver om det, jag borde istället för att sitta framför min fåniga jävla dator i min påklistrade bostad, Göra något åt saken. Börjar iof bli bra på att stoppa huvudet i sanden. Borde kanske bara sticka o surfa i ett par månader och komma hem solbrun och fräsh

försvinn ur mitt liv, stick från mitt tält du är elak, du förstör allt du rör vid.

Har ju pajat ledbanden i min andra fot, ja jag hade sönder dom i vänstra foten för typ 1,5år sen. Så nu blir det dåligt med hockey och bandy på ett tag. Känns ganska surt för det är ju ganska skoj att spela. Tror man kan kategorisera mig som hund-träningstyp, dvs att kasta in en boll och jag kan springa hur länge som helst utan att bli trött, ta bort bollen men ha kvar löpningen och jag tröttnar direkt...

Hur fan tänker folk som röstar egentligen? eller hur tänker dom som skiter i att rösta?

att vara spion verkar  skoj

Behöver dig lika mycket som en fisk behöver en cykel

NI vet när man känner något på sig, som man kanske inte har all fakta om men man tror ändå att man vet hur det står till. Tyvärr har det varit alltför ofta som jag har haft rätt(eller tyvärr och tyvärr) oftast handlar det om tråkiga saker, att man är lite paranoid.

Hur fan kan du vara så jävla dum i huvudet?

"spelade" innebandy-cup idag i typ 10min, innan jag pajade foten...kul det här med sport. Så jag gick alltså upp 08:00 lördag, lite småbakis sen fik@ igår, för att skada sig halvägs in i första matchen.

Nu blir det en powernap, för att sen lagfesta. se upp nyköping!

ta slut någon gång

Ska nog skriva en självhjälpsbok och släppa ut på eget förlag, kanske sitta med i någon morgonsoffa i tv4.
Undrar vad man ska skriva om bara?  Undrar bara vad folk vill ha hjälp med, byta fjädring på bilen, eller kanske hur man får en sådandär fotomodellsnygg fru man ser att dom har på tv? Kanske hur man går tillväga för att få sina egna barn att prata med olika dialekter, som i kinder reklamen.

Innebandy cup, tränat uppspel med grannarna ute på "gårn" hela veckan, btw han den där sura gubben i min trapp, han är en jävel på landbandy

Blir nog till att röka i sängen idag.

dr jekyll and ms hyde

Ibland tror man att man har full koll på läget(nästan) men så händer det något som får en att ifrågasätta typ allt som har hänt den senaste tiden, jag får väl helt enkelt acceptera att det enda jag har koll på är att jag inte har koll på något. Eller som Lotta sa igår -du trampar när det går att trampa...vad fan nu det ska betyda?
Sen har vi ju det här med dubbla budskap, är allt så jävla bra som man vill ge sken av(det vore ju fantastiskt) eller har man bara någon slag status tävling på fb om vem som är gladast/lyckligast?

Snart är det helg och då ska det spelas innebandy-cup med Cramo, lite tidigt för mig kanske, men jag får gå på talang första timmarna, sen blir det lagfest hos Bambi(fel lag dock)

Borde verkligen sluta bita på naglarna...


if you're going to talk the talk, you've got to walk the walk

en liten reflection över mig själv, med risk för att vara självutlämnande.
Hur kommer det sig att man nästan alltid efter ett kraschat förhållande känner(vi kan kalla det att man blivit dumpad) gud hon hade allt jag ville att en tjej skulle ha, jag skulle göra vadsomhelst för henne. Är det pågrund av att man verkligen känner så? eller är det för att man känner sig ensam, kanske lite bitter över att blivit just dumpad, mera som att -vem fan tror hon att jag är? jag är fan ett kap! är det någon som ska dumpas så är det fan du... Eller är det så att det är väldigt lätt att sitta och säga efteråt att jag vill ha familj,barn en stuga på landet bla bla bla. För att man innerst inne vet att hon aldrig kommer att syna mig, tex det är väldigt lätt att vara kaxig som fan på en hockey/fotbolls plan, man har en massa skydd, ett gäng lagkamrater som står upp för en och ett koppel dommare som ser till att det aldrig blir farligt, jag skulle tex aldrig ställa mig och tjafsa med 4st testosteronstinna män efter krogen på samma sätt som jag gjorde när jag spelade hockey, för då skulle jag med största sannorlikhet bli rejält uppbultad. Det svåra med det här resonemanget är ju naturligtvis att veta vad man känner. Nåväl jag är less på att bara ge o ge utan att få något tillbaka. Summa kardemumma, jag kommer med största säkerhet aldrig att förstå mig på er, eller så är jag bara för feg/bekväm för att göra det.

Jag har hört talas om dubbelglädje(delad glädje) men trippelglädje? är det något som har med sex att göra?

Nåväl, det blir te att stryka gabardinbyxorna och putsa dansmackorna, för jag känner att någonstans i denna stan finns det en tango som väntar på mig1

*SMACK*

cirkeln är sluten

jag har fan rätt att vända kappan efter vinden, hur jävla skoj är det att alltid gå i motvind? En gammal vän som hörde av sig idag, kändes skönt att surra lite, att kanske bli påmind om varför man en gång var så tajta. Säger som Homer Simpson -när gud stänger en dörr öppnar han ett fönster

Har funnit en ny sida av mig själv btw, hoppas att den inte tar livet av mig bara. Men vågar man aldrig ta steget får man aldrig reda på hur det ser ut när man kommer fram.

Varit i farsta hela helgen med Antonio, hockey cup med team-97. stifftade även bekantskap med gps på iphone. Bra skit! iphone är fan bra skit, fast vill du kunna ringa får du nog fixa en annan lur.

Bon Jovi var inte helt ute och cyklade när han skrev "bed of roses" synd bara att tosse har förstört den låten... Borde fan släppa en demo -tosse tolkar gamla klassiker

Jag älskar dig tosse, och jag tycker du är grym på att sjunga

peace out

Överkörd

en olycka kommer sällan ensam var det något snille som myntade, eller så är man bara mera motaglig för att uppfatta saker som jobbiga när man är nere. Skitsamma, det går inte så bra just nu. mår skit privat och mitt jävla kukjobb som jag en gång i tiden tyckte va roligt har pungsparkat mig, ponera att det finns en tjänst på ditt jobb som är kanon, den är som klippt och skuren för dig, plus att man ramlar uppåt några 1000lappar i lön. Tänk va rövigt det skulle kännas om bara företaget gick bakom din rygg och tog någon helt annan, som har mindre kompetens och inte en susnig om vad jobbet går ut på. Det jag vill komma till är att jag har haft den tjänsten i snart 2år, dock inte på pappret. Fick reda på idag att dom har tillsatt den tjänsten med någon annan. Så jag har ägnat dagen med att söka mig bort från det här stället...

idag kommer jag fan att lyssna på "fuck you" med Lilly Allen

Känslomässigt störd, egoistisk och kall

behöver kanske bara ha en titel på detta inlägg? räcker kanske med det. ni som känner mig fattar nog ändå vad jag menar. Hur ska man väva ihop det här då, utan att nämna några namn eller att hänga ut någon. Kanske ska lägga in en bild eller så skiter jag bara i det.

Det jag vill komma till är att det att det tamefan är omöjligt att förstå sig på er. Ni säger en sak och menar en annan, ni gör på ett sätt och blir sura för att man gör likadant.

Nåväl med en nyinhandlad förstärkare och med matjord i fickorna kommer det att bli en spännande höst/vinter. Jag får väl helt enkelt fortsätta med det jag är bra på, vem fan försökte jag lura egentligen?

Äntligen har hockeysässongen dragit igång igen, numera kan jag titulera mig som tränare för team-97, och det ska bli jäkligt spännande att följa laget lite närmare iår.


RSS 2.0